best-web-design-company-in-greece-ONEPLUSDESIGN
Σκέψου Δημιουργικά
20 Ιουλίου, 2016
Τιμοκατάλογος Σχεδιασμού & Κατασκευής Ιστοσελίδων – Eshop εφαρμογών με responsive design και SEO απο – OnePlusDESIGN
4 Οκτωβρίου, 2016
Show all

Θέλεις να κατασκευάσεις μια ιστοσελίδα αλλά δεν ξέρεις τι να επιλέξεις ;

Θέλεις να κατασκευάσεις μια ιστοσελίδα αλλά δεν ξέρεις τι να επιλέξεις ;

Έχεις μπερδευτεί με την έρευνα και όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν.

Responsive web site, seo, keyword analysis, mobile friendly, θέση – κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Η έρευνα αποτελεί πρωταρχικής σημασίας διαδικασία για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας και του ηλεκτρονικού καταστήματος αλλά και για την κατασκευή η ιστοσελίδα πρέπει να είναι responsive:

  • για την ανάλυση του ανταγωνισμού,τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο την εύρεση των βέλτιστων εργαλείων και τεχνικών σχεδιασμού και κατασκευή τις λέξεις κλειδιά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν τις τάσεις των χρηστών – καταναλωτών το seo & την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Αυτό ακριβώς κάνουμε εδώ στην OnePlusDESIGN θα ακολουθήσουμε μια συστηματική, αντικειμενική και εξακριβωμένη αναζήτηση πληροφοριών για την επίτευξη του στόχου σας και την δημιουργία ενός επιτυχημένου website.

Επικοινώνησε τώρα μαζί μας για μια αναλυτική ενημέρωση για όλα μας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων (αγγλικάWeb development) είναι η διαδικασία δημιουργίας παρουσιάσεων περιεχομένου (συνήθως υπερκειμένου, ή πολυμέσων), οι οποίες προβάλλονται στον τελικό χρήστη του διαδικτύου, μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ή άλλων υπηρεσιών όπως η διαδικτυακή τηλεόραση, τα ιστολόγια και τα RSS Feeds.

Είναι μια μείξη τεχνικής και δημιουργικής διαδικασίας, αλλά πια και ψηφιακής έρευνας αγοράς, που περιλαμβάνει τη χρήση πολλών ειδικοτήτων σε ανθρώπινο δυναμικό όσον αφορά το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αγοραλογίατης ιστοσελίδας, που με την εξειδικευμένη γνώση του ο καθένας και την συνεισφορά του σε κώδικα και γνώσεις συνθέτουν στη δημιουργία και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Το WordPress είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που διαχειρίζεται το πίσω μέρος της ιστοσελίδας σας. Είναι κοινώς αναφερόμενο ως “σύστημα διαχείρισης περιεχομένου”, λόγω της ικανότητάς του να σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να οργανώνετε εύκολα όλες τις σελίδες και τα μέσα που μεταφορτώνετε στον ιστότοπό σας.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε γιατί το WordPress είναι η ιδανικότερη λύση για την επιχείρησή σας; Συνεχίστε να διαβάζετε…

  1. Σου παρέχει απόλυτη ελευθερίαΕίναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα
  2. Λόγω της φύσης του ανοιχτού κώδικα, το WordPress είναι μια κοινότητα λογισμικού. Συντηρείται από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών με ενεργό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια και τη διατήρηση του. Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στη κοινότητα γράφοντας χρήσιμα κομμάτια κώδικα (snippet), απαντώντας σε ερωτήσεις υποστήριξης, γράφοντας plugins, δημιουργώντας θέματα, μεταφράσεις και updates.
  3. Με τη χρήση του WordPress γίνεστε μέρος αυτής της κοινότητας. Είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης.
  4. Το WordPress είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο που συμμορφώνεται με το πρότυπο υψηλής ποιότητας κώδικα το οποίο καθιστά το site σας πολύ ελκυστικό για τις μηχανές αναζήτησης.
  5. Από τη σχεδίαση του είναι πολύ SEO friendly, και μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο SEO friendly χρησιμοποιώντας διάφορα SEO plugins.Είναι εύκολο στη διαχείριση
  6. Το WordPress έρχεται με ενσωματωμένο updater που σας επιτρέπει να ενημερώσετε τα plugins και τα θέματα σας μέσα από ένα φιλικότατο ταμπλό διαχείρισης. Θα σας ειδοποιεί επίσης όταν υπάρχει μια νέα έκδοση του WordPress, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε με ένα απλό κλικ ενός κουμπιού. Μπορείτε να κρατήσετε όλο το περιεχόμενό σας ασφαλές από τη δημιουργία αυτοματοποιημένων αντιγράφων ασφαλείας .Είναι ασφαλείς
  7. Το WordPress έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την ασφάλεια, έτσι ώστε να θεωρείται αρκετά ασφαλής για να τρέξει οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Ωστόσο, όπως ακριβώς και στον πραγματικό κόσμο, το Διαδίκτυο μπορεί να είναι αβέβαιο.
  8. Υπάρχουν εισβολείς εκεί έξω που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους, όσο περισσότερες ιστοσελίδες μπορούν. Γιαυτό θα πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση των απειλών κατά της ασφάλειας του ,και συχνά backups για κάθε ενδεχόμενο.
  9. Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά plugins θα σας βοηθήσουν σημαντικά στη ασφάλεια της σελίδας σας,Μπορεί να χειριστεί όλα τα αρχεία πολυμέσων σας
  10. Δεν περιορίζεστε μόνο στην συγγραφή κειμένων. Έρχεται με ενσωματωμένη υποστήριξη για να χειριστείτε τις εικόνες, τον ήχο και το video.
  11. Υποστηρίζει “Embed code” που σημαίνει ότι μπορείτε να ενσωματώσετε τα βίντεο του YouTube, Instagram φωτογραφίες, Tweets, και Soundcloud αρχεία απλά με μία επικόλληση του URL. Μπορείτε να επιτρέψετε ακόμη και τους επισκέπτες σας να ενσωματώσετε βίντεο σε σχόλια.Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;
  12. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είναι ανοιχτό σε απίστευτες δυνατότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως εξής:

Ο σχεδιασμός στο Διαδίκτυο αφορά την ικανότητα δημιουργίας παρουσιάσεων περιεχομένου (συνήθως κειμένου ή πολυμέσων) οι οποίες φτάνουν στον τελικό-χρήστη μέσω του Παγκόσμιου Ιστού, με τη χρήση λογισμικού όπως ένας φυλλομετρητής (web browser) ή άλλου λογισμικού σχεδιασμένου για το διαδίκτυο όπως η τηλεόραση μέσω διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων κλπ.

Η ιστοσελίδα είναι ένα ηλεκτρονικό αρχείο ή ένα σύνολο από ηλεκτρονικά αρχεία που υπάρχουν σε έναν ή και περισσότερους εξυπηρετητές (server/servers) και παρουσιάζει κείμενα και εφαρμογές πολυμέσων στον τελικό-χρήστη. Τέτοια στοιχεία όπως κείμενο, εικόνες (σύμφωνα με τα πρότυπα SVGBMPGIFJPEG ή PNG) και φόρμες μπορούν να τοποθετηθούν στη σελίδα με τη χρήση χρήση γλωσσών σήμανσης υπερκειμένου όπως HTML/XHTML/XML. Η αναπαραγωγή πιο σύνθετων πολυμέσων (ανυσματικών γραφικών, βίντεο, ήχων, γραφικών με ενσωματωμένο ήχο και εικόνα) μπορεί να γίνει με πρόσθετα (plug-ins) όπως το Flash, το QuickTime, το περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης Java, κ.α ή με τεχνολογίες όπως οι γλώσσες σήμανσης (X) HTML5XML και MathML, και το πρότυπο φύλλων στυλ CSS 3.

Οι καινούριες εκδόσεις των προγραμμάτων περιήγησης (Internet Explorer 7, 8, Firefox 3.6, safari, chromium κλπ) που ακολουθούν τα W3C πρότυπα οδήγησαν σε μια ευρεία αποδοχή και χρήση των XHTML/XML σε συνδυασμό με τα CSS (Cascading Style Sheets) για την τοποθέτηση και διαχείριση των στοιχείων και αντικειμένων της ιστοσελίδας. Τα τελευταία πρότυπα στοχεύουν στο να αποκτήσουν τα προγράμματα περιήγησης την δυνατότητα να προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογής πολυμέσων και πρόσβασης στους πελάτες χωρίς τη χρήση των πρoσθέτων (plug-ins).

Γενικότερα οι ιστοσελίδες διαχωρίζονται σε στατικές και δυναμικές:

  • Οι στατικές δεν αλλάζουν περιεχόμενο και διάταξη (layout) με οποιοδήποτε αίτημα εκτός και αν ο προγραμματιστής αναβαθμίσει (update) τη σελίδα. Μια απλή HTML σελίδα είναι παράδειγμα στατικού περιεχομένου.Οι δυναμικές προσαρμόζουν το περιεχόμενο και/ή την εμφάνισή τους σύμφωνα με την καταχώρηση/αλληλεπίδραση ή τις αλλαγές του τελικού χρήστη στο περιβάλλον προγραμματισμού (χρήστης, ώρα, τροποποιήσεις στη βάση δεδομένων, κτλ) Το περιεχόμενο μπορεί να αλλάζει στον υπολογιστή του τελικού-χρήστη με τη χρήση των γλωσσών προγραμματισμού που εκτελούνται στον υπολογιστή του χρήστη (JavaScriptVBScriptActionscript, etc.). Το περιεχόμενο στις δυναμικές σελίδες συχνά μεταφράζεται στον εξυπηρετητή (server) μέσω γλωσσών προγραμματισμού που εκτελούνται στον εξυπηρετητή (PerlPHPASPJSPColdFusion.NET κτλ).

Με την συνεχόμενη ειδίκευση στην τεχνολογίας της Πληροφορικής δημιουργείται η ανάγκη διαχωρισμού του Σχεδιασμού Ιστοσελίδων από τον Προγραμματισμό Ιστοσελίδων.

Για τη διαδικασία σχεδιασμού μιας ιστοσελίδας, μιας εφαρμογής ή ενός πολυμέσου για το διαδίκτυο μπορεί να συνδυάζονται πολλοί κλάδοι όπως animation, συγγραφή, επικοινωνιακός σχεδιασμός, εταιρική ταυτότητα, σχεδιασμός γραφικών, αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, αρχιτεκτονική υπολογιστών, σχεδιασμός αλληλεπίδρασης, αγοραλογία, φωτογραφία, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και τυπογραφία.

Τα εργαλεία και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Οι ιστοσελίδες μπορούν να είναι στατικές ή δυναμικές. που αναπροσαρμόζουν αυτόματα το περιεχόμενό τους ή την εμφάνισή τους βασιζόμενες σε μια ποικιλία παραγόντων, όπως μια καταχώρηση από τον τελικό-χρήστη, μια καταχώρηση ή αλλαγή στο περιβάλλον προγραμματισμού από τον χειριστή της ιστοσελίδας ( όπως εν παραδείγματι μια μορφοποίηση της βάσης δεδομένων).

Εξαιτίας της συνεχούς εξειδίκευσης στους τομείς της επικοινωνιακής Πληροφορικής, δημιουργείται μια σαφής τάση διαχωρισμού του σχεδιασμού στο Διαδίκτυο από την ανάπτυξη του διαδικτύου ως μέσου ροής της πληροφορίας και των αγαθών προς όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες.

Προσβασιμότητα Ιστοσελίδων

Για να είναι προσβάσιμη μια ιστοσελίδα θα πρέπει να ακολουθεί κάποιες αρχές προσβασιμότητας. Αυτές οι αρχές είναι γνωστές ως WCAG όταν μιλάμε για το περιεχόμενο και μπορούν να ομαδοποιηθούν στις ακόλουθες κατηγορίες.

  • Χρήση σημασιολογικής σήμανσης (semantic markup), η οποία προσφέρει μια ενιαία δομή στο αρχείο.Το semantic markup επίσης αναφέρεται στην οργάνωση της δομής της ιστοσελίδας αλλά και στην ανακοίνωση/έκδοση/δημιουργία ορισμών των διαδικτυακών υπηρεσιών με τρόπο ώστε να είναι αναγνωρίσιμες από άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Τα πρότυπα για το semantic web θέτονται βάσει IEEE.Χρήση έγκυρων γλωσσών σήμανσης που να ανταποκρίνονται σε ένα δημοσιευμένο DTD ή Schema.Να παρέχει το ισοδύναμο της πληροφορίας σε κείμενο για κάθε πληροφορία που παρέχεται με γραφικά ή πολυμέσα.Να χρησιμοποιεί συνδέσμους ενσωματωμένους στο κείμενο.Να μην χρησιμοποιεί πλαίσια.Χρήση CSS αντί για HTML για την κατασκευή πινάκων.Συγγραφή της σελίδας με τρόπο τέτοιο ώστε όταν ο κώδικας διαβαστεί γραμμή προς γραμμή από user agents (όπως είναι τα screen readers) να παραμένει ευανάγνωστος.

Παρόλα αυτά η W3C επιτρέπει ως εξαίρεση στους πινάκες που προορίζονται για εμφάνιση στην ιστοσελίδα να παραμένουν κατανοητοί όταν γραμμικοποιούνται ή σε περίπτωση που κάτι αντίστοιχο μπορεί να εφαρμοστεί.

Η προσβασιμότητα των ιστοσελίδων αλλάζει επίσης εξαιτίας των Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management Systems), τα οποία επιτρέπουν να γίνονται αλλαγές στις ιστοσελίδες χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη γνώση από προγραμματισμό.

Η Ανάπτυξή ιστοσελίδων απαιτεί τη συνεργασία πολλών διαφορετικών στοιχείων ώστε το διαδίκτυο να είναι προσβάσιμο σε ανθρώπους με αναπηρίες. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν:

  • Περιεχόμενο – η πληροφορία που υπάρχει σε μια ιστοσελίδα ή σε κάποια εφαρμογή του διαδικτύου περιλαμβάνει:
  • Τη φυσική πληροφορία όπως κείμενο, εικόνες και ήχουςΚώδικα ή επισήμανση που διευκρινίζει τη δομή, παρουσίαση κλπ.
  • Προγράμματα πλοήγησης, προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων κλπ.Υποβοηθητική τεχνολογία, για ορισμένες περιπτώσεις – screen readers, εναλλακτικό πληκτρολόγιο, διακόπτες, προγράμματα σάρωσης κλπ.Γνώση του επιπέδου των χρηστών, των εμπειριών τους και σε ορισμένες περιπτώσεις προσαρμοσμένες στρατηγικές με χρήση του διαδικτύουΠρογραμματιστές-Σχεδιαστές, συγγραφείς κτλ, συμπεριλαμβανομένου Προγραμματιστών με αναπηρίες και χρηστών που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του περιεχομένουΣυντακτικών εργαλείων – προγραμμάτων που κατασκευάζουν ιστοσελίδεςΕργαλεία Αξιολόγησης – Εργαλείων αξιολόγησης της Διαδικτυακή Προσβασιμότητας, HTML εγγυητών (HTML validators), CSS εγγυητών (CSS validators), κλπ.